V Prievidzi sa uskutoční multižánrový festival Ešte dúšok leta

12.09.2012 Prievidza

Prievidza 12. septembra (TASR) - V Prievidzi sa uskutoční multižánrový festival Ešte dúšok leta. "V piatok 28. septembra od predpoludnia do neskorého večera ožije Námestie slobody v Prievidzi bohatým kultúrnym programom – začneme divadlom pre deti, pokračovať budeme moderným i ľudovým tancom, k slovu sa dostane história, pouličné umenie, hudobné koncerty regionálnych kapiel a večerného hosťa: Slobodnej Európy. Celý festival je venovaný Svetovému dnu cestovného ruchu," priblížila festival Ľudmila Húsková z Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi (RKC).

Podujatie organizuje RKC v Prievidzi, Slovenská agentúra cestovného ruchu (SACR), Kultúrne a spoločenské stredisko Prievidza, Oblastná organizácia cestovného ruchu región Horná Nitra a Turisticko-informačná kancelária mesta Prievidza.

Prvý dúšok leta bude určený deťom. Čaká na nich programový blok pod názvom "Dúšok rozprávky", neskôr to budú tanečné vystúpenia, prezentácie pouličného umenia, takzvaného street-artu. Na námestí vystúpi aj hip-hopové zoskupenie Moja reč z Handlovej.

"Pamäť mesta Prievidza siaha až do obdobia vrcholného stredoveku, a tak si jeho históriu pripomenieme na „Historických prechádzkach. Na záver festivalu organizátori majú pre vás pripravený glg dobrej muziky a Mopping verzus Mapping. Predstavia sa Janko Kulich & PROTECH, Lenka Piešová and band, Kapellka. Hudobným lákadlom tohto ročníka festivalu je vystúpenie rockovej skupiny SLOBODNÁ EURÓPA," dodala Húsková.

Počas celého multižánrového festivalu budú prebiehať prezentácie spojené s ochutnávkami miestnych a regionálnych špecialít a prezentácie mnohých inštitúcií pôsobiacich v kultúrnej oblasti či v oblasti cestovného ruchu.
 

Vyberte región